Facebook lancerer direkte salg af produkter


Nu begynder Facebook snart at blive en direkte salgsplatform. Du kan sidde og chatte med din barndomsven eller følge dit store idol indenfor dans eller speedway, mens du på samme tid shopper mælkeerstatningspulver til nyfødte i samme vindue på Facebook. Sådan lyder i hvert fald analysen fra brancheorganisationen FDIH.

Det er de små ting, der har afsløret Facebooks nye tiltag, og den ledetråd, der har afsløret Facebook’s nye tiltag er, at det store sociale medie netop har fået licens til at håndtere betalinger igennem deres messenger system  – i hele EU. Det kommer formodentlig til at betyde, at man som forbruger ville kunne købe produkter direkte igennem Facebook. I følge FDIH er det over 25% af den danske befolkning, der direkte følger forskellige virksomheders profiler på Facebook.

Det siger virksomhederne

Flere virksomheder har allerede givet udtryk for, at det er en spændende udvikling. “Facebook har allerede udviklet sig til at være en alternativ salgskanal til Google. Hvis de udvikler en egentlig shopløsning på Facebook, så betyder det at vi shopejere, der griber muligheden, at vi kan ekspandere til vores salgsaktivitet ud over den traditionelle webshop. Det er en rigtig spændende mulighed,” fortæller Mikkel Larsen indehaver af det online byggemarked Hus og Haveliv.

For mange livsstilsshops er Facebook, det helt naturlige sted at nå deres kunder.  “Vi oplever stor interesse fra det danske marked via sociale medier som Facebook og Instagram. Hvis det ender med at Facebook implementerer en shopløsning, og giver forbrugeren mulighed for at købe direkte ind på Facebook. Ja så skal vi i hvert fald være med allerede på første bølge,” fortæller Helle Sæthre, der ejer den danske modevirksomhed BESOS, der sælger designertørklæder til hele verden.

Hvornår lanceres shopløsningen hos Facebook?

Det har ikke være mulig at få en kommentar fra Facebook vedrørende de nye tiltag. I følge FDIH’s analyse bliver det også en noget usikker meddelelse vedrørende en eventuel dato for lancering af, og Henrik Theil nøjes med at udtale at:

“Med tilladelsen er vi rykket lidt tættere på muligheden for, at forbrugerne kan købe direkte af butikken på Facebook. Det bliver meget spændende at følge.”


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*