Guide til valg af det billigste flyttefirma

Flyttefirma – Umiddelbart lyder det jo mest logisk, at tage fat i en række flyttefirmaer, hvis du vil finde det billigste flyttefirma til din flytning. Men faktisk kan du spare rigtig mange penge på din flytning, ved at gå lidt utraditionelt til værks. Det hjælper en ny tjeneste på nettet med.

Skal du flytte, er din første tanke nok, hvordan du finder det billigste flyttefirma – og det burde jo sådan set være nemt nok. Du søger bare på Google efter flyttefirmaer i lokalområdet eller de store flyttefirmaer, der tilbyder billige flytninger over hele landet. Så burde du hurtigt have fundet det billigste flyttefirma.

flyttefirma

Måske tjekker du også TrustPilot for at læse brugeranmeldelserne. Men der kan du sjældent finde de lokale flyttemænd. Oftest er det kun de største eller dem, der har en målrettet tilstedeværelse på nettet – og det er der ikke så mange flyttefirmaer, der har endnu.

Så oftest er der ikke andet for, end at gribe knoglen og begynde at ringe rundt til flyttefirmaerne. Derved kan du dels finde ud af, om de i det hele taget kan den dag, du skal flytte og dels få en pris på flytningen.

Hvad koster det at bruge et flyttefirma?

Prisen på en flytning varierer meget fra flyttefirma til flyttefirma – også selv om de næsten bor lige ved siden af hinanden. For hvert flyttefirma kører med deres egne takster. Som regel afhænger prisen af mængden af flyttegods, hvor meget hjælp du skal have til nedpakningen, samt hvor langt væk flyttelæsset skal køres hen.

Det kan beregnes på mange forskellige måder og tit er der udover prisen også stor forskel på, hvad der er inkluderet i prisen og hvad du skal betale ekstra for. Mange flyttefirmaer låner dig f.eks. gratis flyttekasser, mens andre forlanger, at du køber flyttekasserne af dem. Der er også flyttefirmaer, der inkluderer forsvarlig indpakning af møblerne i tæpper eller folie, så dine ting ikke bliver ridsede eller skrammet på anden måde. Andre tager et fast gebyr pr. møbel eller afregner efter forbruget af folie.

Så når du får tilbud fra de forskellige flyttefirmaer, er du nødt til at gennemlæse dem meget nøje, for at være helt sikker på, at tilbuddet rent faktisk dækker det, som du har forventet. Samtidig er du nødt til at holde øje med, hvorvidt der er nogle af ydelserne, der afregnes efter forbrug og som derfor nemt kan ende med at løbe op, hvis du ikke holder fokus på det.

Derfor er der alt mulig grund til at bruge rigtig meget tid på at indhente tilbud fra de forskellige flyttefirmaer. For det er enormt vigtigt at vælge det bedste og mest reelle tilbud og sikre dig, at du har fået fat i et seriøst flyttefirma, der behandler dine ejendele med respekt.

Jamen, hvor svært kan det lige være at flytte selv?

Det kan også være, at du helt har opgivet at hyre professionelle folk til opgaven. For med lidt hjælp fra vennerne og en lejet varevogn eller lastbil, du kan køre med et almindeligt kørekort, burde det vel være muligt at klare det selv. Især hvis det ”bare” er knægten eller datteren, der skal flytte til byen for at studere. Her mener de fleste, at det aldrig ville kunne betale sig at hyre et professionelt flyttefirma til at klare opgaven.

Men hvad nu hvis der sker noget med flyttegodset undervejs – f.eks. at I kører galt med bilen eller der er nogen, der kører ind i jer? Så står I selv med erstatningsansvaret for flyttegodset. Det er nemlig ikke dækket af bilens forsikring med mindre I har tegnet en særlig transportforsikring.

Sker det, kan det hurtigt blive en væsentlig mere bekostelig affære at flytte end udgiften til pizza og flyttebajer til vennerne, der hjælper til. For pludselig står du med en masse ødelagt bohave, som du er nødt til at betale af egen lomme.

Faktisk er der også flyttefirmaer, der har undladt at tegne flytteforsikring. Det er naturligvis kun de mest useriøse af slagsen, men oftest også dem, der giver dig den billigste pris på en flytning. De skriver sig ud af ansvaret i den aftale, du indgår med dem og de allermest useriøse nævner ikke en gang, at de ikke er forsikret. Derfor er det altid en god ide at spørge ind til det og eventuelt bede om at se en kvittering for, at forsikringen er betalt, hvis du er det mindste i tvivl.

Den geniale genvej til at finde det billigste flyttefirma på

Men heldigvis findes der en meget nemmere måde at finde det billigste flyttefirma på end at bruge timer på at indhente og gennemgå tilbud eller selv skulle bakse med tunge møbler, flyttekasser og kørsel. Du skal bare finde en vognmand eller et flyttefirma, der har ledig kapacitet på ladet eller har en returkørsel, hvor de kører med tom vogn.

Den slags kørsel er der nemlig meget mere af, end de flest går og tror. Hver eneste dag kører der således masser af lastbiler og flyttevogne rundt, der enten har ledig plads på ladet eller kører helt uden læs, fordi de er på vej tilbage fra en anden opgave.

Det er surt for vognmanden eller flyttefirmaet, fordi de taber penge på at køre med uudnyttet kapacitet eller en helt tom bil og surt for miljøet på grund af den i princippet helt unødvendige kørsel. Derfor vil både vognmænd og flyttefirmaer gerne sælge den ledige kapacitet til en billigere pris. Det er trods alt bedre end slet ikke at tjene noget på turen.

Som privatperson er det dog svært, at få fat i de vognmænd og flyttefirmaer, der har ledig kapacitet og derfor er åben for at aftale en billigere pris for transporten af dit flyttegods. Du skal være endog meget heldig og bruge rigtig meget tid, hvis du selv skal finde en, der har plads nok på ladet og skal i nogenlunde den retning, som du har brug for på et tidspunkt, der passer med, at du skal flytte.

Samtidig vil de fleste firmaer nok forsøge at sælge dig turen til fuld pris alligevel, med mindre du kender vogn- eller flyttemanden rigtigt godt.

Brug en genial tilbudstjeneste på nettet

Men på samme måde som du kan få 3 gratis byggetilbud gennem forskellige tjenester på nettet, kan du få ikke 3, men hele 4 gode tilbud på din flytning og andre fragtopgaver på hjemmesiden fragtopgaver.dk.

De har specialiseret sig i at formidle ledig plads og tomkørsler for danske vognmænd og flyttefirmaer. Det gør det muligt for dem, at finde priser på flytning og andre transportopgaver, der ligger langt under de priser, du kan få hos flyttefirmaer og vognmænd, hvis du henvender dig selv.

I dag formidler tjenesten således transportopgaver for over 300 forskellige lastbiler fordelt over hele landet. Det sikrer dig, at de næsten altid vil være i stand til at finde en rigtig god pris på din fragtopgave, uanset hvorfra og hvortil i landet, du skal have transporteret dit gods.

Formidler også professionelle flytninger

Senest har fragtopgaver.dk startet en særlig tjeneste til valg af flyttefirma, hvor de formidler flytning med professionelle flyttefirmaer på samme vilkår, som de formidler fragtopgaver for vognmænd.

Tjenesten fungerer ved, at du udfylder en formular på hjemmesiden med oplysninger om, hvor stort et flyttelæs, du skal have transporteret, hvorfra og hvortil samt cirka hvornår flytningen skal foregå. Så snart du har indsendt opgaven, udbydes opgaven blandt de tilknyttede flyttefirmaer hos tjenesten.

Kræver at flyttefirmaerne har transportforsikring

Tjenesten anvender kun en fast tilknytte skare af flyttefirmaer og for at kunne blive optaget af tjenesten, skal flyttefirmaerne have fremsendt dokumentation i form af en kvittering på, at de har tegnet en flytteforsikring.

Dermed er du sikret mod at få dit flyttelæs ud at køre med et useriøst flyttefirma, sådan som mange oplever, hvis de takker ja til nogle af de billigste flyttetilbud på nettet. Får du et tilbud gennem fragtopgaver.dk, er du sikker på, at dine møbler og andet bohave er forsvarligt forsikret under hele turen og at flytningen varetages af et seriøst og ansvarligt flyttefirma.

Guldtippet til at få den billigste flytning

Skal du have den allerbedste pris for en flytning gennem fragtopgaver.dk, skal du have mulighed for at være lidt large med flyttedatoen. For jo mere frit stillet tjenesten er til at vælge din flyttedato, jo bedre muligheder har de for at finde den billigste måde at få flyttet dine ting på.

billigt flyttefirma

Har du mulighed for det, får du den billigste flytning ved at give tjenesten f.eks. en tidsperiode på 14 dage, hvor de frit kan vælge at finde et flyttefirma, der kan klare din flytning. Derved øger du nemlig chancerne for, at et af de flyttefirmaer, der er tilknyttet tjenesten, har en flyttevogn der enten har ekstra plads eller skal køre tom retur fra en flytning i dit nærområde.

I praksis kan det dog tit være lidt af en udfordring. For de fleste steder ligger indflytningsdatoen jo oftest omkring den første i måneden. Men er du ude i god tid, vil det oftest være muligt at få det arrangeret. Det kræver blot at dem, der skal fraflytte det sted, du skal flytte ind, også er lidt fleksible. Her kan du jo eventuelt dele tippet om fragtopgaver.dk med dem. Så kan de sikkert også nemt få en billigere flytning ud af det.

Billigere end at gøre det selv

Vælger du denne fremgangsmåde, kan du oftest få en pris på din flytning, der er billigere end at gøre det selv. Især når det gælder den slags flytninger, hvor det er en af husstandens voksne børn, der skal flytte på værelse eller i lejlighed i den modsatte ende af landet for at studere.

Her vil fragtopgaver.dk nemt kunne formidle et professionelt flyttefirma, der kan tage flyttegodset med billigere end det koster dig at låne en lille varevogn eller lastbil og betale pizzaer, flyttebajere, brændstof og turen over Storebælt – og så er flytte godset oven i købet forsikret under hele turen.

Så skal du flytte, så brug fragtopgaver.dk til at finde den billigste pris på din flytning. Det betaler sig.

Kilde til guide: e-Pressen.dk’s: Flyttefirma guide