Gode råd til når du skal låne penge  


Langt de fleste gennemsnitlige danskere har prøvet at stå i en situation, hvor penge situationen har været en smule presset, og beløbet på kontoen har været lavere, end man ønsker. I sådan en situation er det fristende og nogle gange nødvendigt, at man låner penge, så man kan betale alle sine udgifter. Der er dog mange ting, der skal tages stilling til, inden man skal til at tage et lån, og ofte kan man komme til at glemme nogle af disse ting, når man er ved at låne penge og måske står i en presset og desperat situation. Lige præcis af disse grunde er der herunder samlet en række tips og gåde råd til, når man skal låne penge.

 

Lån udelukkende hvis det er nødvendigt

Man skal altid kun bruge penge, man har, og at købe for penge, man allerede har, er langt billigere end at låne penge til alting og dermed ende med at bruge penge, som egentlig ikke er ens egne. Husk altid på at man kun skal låne penge, hvis det er absolut nødvendigt, så gør derfor op med dig selv, om der findes andre løsninger på, hvordan du kan undgå lån både på nuværende tidspunkt og i fremtiden. Det er desuden også rigtig vigtigt, at man ikke låner flere penge, end man absolut har brug for, for lige meget hvad skal lånet jo betales tilbage. Så selvom det lyder bedre at låne 10.000 kr. end at låne 9769 kr., som er, hvad ens udgift måske er på, er det altså lettere og hurtigere at tilbagebetale et lavere beløb end et større beløb.

 

Mange gange kommer lån af, at man pludselig får en stor, uforudset udgift, som man på ingen måde har nogle muligheder for at betale for, medmindre man tager et lån. Dette kan i den grad undgås, hvis man anskaffer sig en konto, der fungerer som opsparing for uforudsete udgifter. På en sådan konto kan man hver gang, man modtager løn indsætte en sum penge, og over tid bygger man dermed en konto op, hvor man altid kan tage penge fra, når man pludselig får en stor, uforudset udgift, så man ikke behøver at låne penge.

 

Spar op inden du låner

Vi ønsker os helt sikkert alle sammen et liv, hvor dét at tage lån slet ikke er nødvendigt, eller hvor man kan tage små lån i stedet for store, og det kan opnås ved, at man bliver god til at spare op, før man tager et lån. At det er svært at spare op, kan selvfølgelig være en af grundene til, at man vælger at tage et lån, men så kan man med fordel nøjes med at spare noget af beløbet op, så ens lån bliver mindre. Skal man bruge 20.000 kr. kan man for eksempel selv spare 5-10.000 kr. op, så man kun behøver at låne 15-10.000 kr. frem for 20.000.

 

Hav et overblik over din økonomi

Man tror måske, at man har et overblik over sin økonomi, fordi man kender sin løn og faste udgifter, men det er faktisk meget mere til det end blot det. Man skal desuden kende til sine lån og sin gæld samt de fremtidige udsigter for privatøkonomien. Derudover skal man forstå, hvad det vil sige at låne penge, og hvad både konsekvenserne og fordelene er ved det, og det gælder også på længere sigt.

 

Find det bedste tilbud

Det er ikke lige frem, fordi det er svært at finde frem til et sted, man kan låne penge fra, for der findes reklamer for det over alt, og googler man det, får man med det samme et hav af forskellige muligheder. Selvom lån til tider er nødvendige at tage, skal man altså ikke bare tage det første og det bedste, man støder på. Kig lidt frem og tilbage på forskellige sider, der tilbyder lån og find frem til det, der passer bedst til dig og dine behov. En god idé er at kigge på de forskellige låns ÅOP og sammenligne dem. ÅOP står for årlig omkostning i procent, og fortæller om renter og gebyrer ved et lån.


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*