Robotstøvsugerne bliver bedre – men kan de erstatte den almindelige støvsuger?


Drømmer du også om at komme hjem fra arbejde til et gulv, der i løbet af dagen er blevet støvsuget og nu er helt frit for nullermænd og brødkrummer? Med de nye robotstøvsugere er drømmen tættere på virkeligheden end nogensinde, og vælger du den rette model er det næsten slut med selv at støvsuge.

Der er nemlig fart på udviklingen af nye robotstøvsugere, og senest har også Dyson meldt sig på banen med deres nye 360 Eye robotstøvsuger, der tager kampen op mod blandt andet iRobot og Neato.

I denne artikel tager vi et lille kig på robotstøvsugerne, deres fordele og ulemper samt hvilke modeller der er bedst netop nu.

Sådan fungerer robotstøvsugeren

De fleste robotstøvsugere fungerer som et selvkørende mundstykke, der ved hjælp af ruller med påmonterede børster kan hvirvle støv og nullermænd op i den indbyggede beholder. Denne teknologi arbejder flere producenter hårdt på at forfine, så der kan puttes så meget sugekraft som muligt ind i de små robotter der typisk er runde eller firkantede. Efter støvsugning kan du klikke støvbeholderen ud af robotten og tømme den over en skraldespand.

Afhængigt af prisniveauet får du også en række ekstra funktioner med i købet, som kan være mere eller mindre brugbare afhængigt af dit behov. Eksempelvis kan nogle af de dyreste modeller kommunikere direkte med din smartphone, så du kan overvåge robotten eller fjernstyre den.

Fordele og ulemper ved robotstøvsugere

Herunder gennemgås fordele og ulemper ved robotstøvsugere.

Fordele

 • En god hjælp i hverdagen
 • Kan programmeres til at køre når du ikke er hjemme
 • Fylder mindre end en almindelig støvsuger
 • Bruger ikke støvsugerposer

Ulemper

 • Dyr i anskaffelse
 • Ikke specielt effektiv på tæpper
 • Lange hår filtres ind i børsterne

Da robotstøvsugerne generelt bliver bedre og bedre, kan det for mange være en rigtig god investering. Den klarer støvsugningen mens du eksempelvis er på arbejde, og så optager den ikke meget plads i hjemmet. Den bruger heller ikke støvsugerposer men derimod en lille beholder, som du blot tømmer direkte i skraldespanden efter behov. Desværre er robotstøvsugerne også stadig dyre i anskaffelse, og de har det svært på gulvtæpper. Lange hår er også stadig en kæphest, da de fleste modeller formår at filtre hårene sammen om de roterende børster der opsamler snavs og støv fra gulvet.

Her er de bedste robotstøvsugere netop nu

En god robotstøvsuger behøver ikke være dyr, men du bør holde dig fra de billigste modeller. Generelt bør du gå efter robotstøvsugere fra disse producenter:

 • iRobot
 • Neato
 • Electrolux
 • Miele
 • LG
 • Kobold

Når du har fundet en robotstøvsuger der passer til netop dit behov, kan du med fordel lave en søgning efter dens modelnavn på Google. Sætter du “test” eller “review” efter navnet på robotstøvsugeren, dukker der typisk en række anmeldelser op af netop den ønskede model. Her kan du ofte få syn for sagen i form af såvel billeder som video, hvor du får indblik i alt fra støjniveauet til dens effektivitet på forskellige overflader.

Et godt sted at starte er i denne artikel hos Bomagasinet, hvor du finder et overblik over aktuelle testresultater og bedste modeller netop nu.


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*