Sådan undgår du, at betale for meget for dine blækpatroner


Ærgrer du også over, at det er så dyrt at købe nye blækpatroner til din farveprinter. Så kan du glæde dig over, at du kan skære op til 70 % af prisen, ved at bruge samme trick, som hvis du køber kompatible barberblade til din barberskaber eller uoriginale børstehoveder til din elektriske tandbørste.

Lige så stor glæden var over, at du kunne købe en helt spritny farveprinter til en brøkdel af den pris, en tilsvarende farveprinter kostede for bare 10 år siden, lige så stor er ærgrelsen sikkert, den dag du skal købe nye blækpatroner til printeren. De koster nemlig oftest næsten den samme, som du gav for hele printeren, hvis du køber et helt sæt med samtlige farver på en gang.

Blæk sælges efter samme forretningsmodel som barberblade

Det skyldes, at farve- og andre printere i dag sælges efter samme forretningsmodel som barberskrabere og elektriske tandbørster. Det vil sige, at selve printeren sælges så billigt, at det i praksis kun er forhandleren, der tjener penge ved salget.

Producenten tjener først noget på printeren, den dag du skal have nye blækpatroner til den. De sælges nemlig med en kunstig høj avance, der sikrer producenten en samlet fortjeneste på printeren hen over dens levetid, der er mange, mange gange højere, end den pris du betalte for printerne i gamle dage.

Derved sikrer producenten sig også et meget bedre og mere jævnt cashflow på hver eneste printer. Så det er bare med at få langet nogle printere over disken – og ingen printerproducenter i dag tør bryde kæden. For det vil betyde, at de bliver alt for dyre i forhold til konkurrenterne.

Bryd kæden og køb kompatible blækpatroner

Men ligesom du kan købe uoriginale blade til barbermaskinen og ditto børstehoveder til din elektriske tandbørste, kan du også købe kompatible blækpatroner til din printer. De koster kun en brøkdel af prisen, fordi forhandlerne ikke er fanget i den samme økonomiske klemme, som printerfabrikanterne er.

Derfor advarer printerproducenterne også voldsomt meget mod de kompatible blækpatroner. Men hvor der tidligere var hold i advarslerne, fordi de første kompatible blækpatroner var noget billigt skrammel, så skyldes advarslerne i dag nærmere brødnid.

For i dag produceres kompatible printerpatroner på høj specialiserede fabrikker, der tit anvender det samme eller måske ligefrem mere moderne udstyr, end dem der producerer de originale printerpatroner. Ja, der findes ligefrem eksempler på fabrikker, der både producerer de originale og de kompatible patroner. Her er den eneste forskel, at de kompatible ikke har noget producentlogo på patronerne.

Spar endnu mere ved at købe samlede pakker

Vil du spare allermest på dine blækpatroner, er det muligt at købe særlige prisgunstige pakkeløsninger, der indeholder alle de blækpatroner, din farveprinter anvender. Det lyder dyrt, men køber du f.eks. en pakkeløsning hos den danske forhandler Inkpack.dk, sparer du nemt op til 70-80 % på, hvad det samme sæt originale blækpatroner koster.

Det helt vilde er, at hvis du køber flere sæt samtidig, får du yderligere rabat. Ja, faktisk får du det sidste sæt helt gratis, hvis du køber 4 ens sæt blækpatroner til din farveprinter. Det må virkelig være noget, printerproducenterne kan mærke på indtjeningen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*