Tip: Tagmaling og tagrensning giver dig et flot tag


En tagrensning med en efterfølgende tagmaling gør dit tag langt pænere og – mener tagmalerne – er med til at give det et længere liv. De fleste tagmalere kan også male din facade og din belægning omkring huset.

Fra det øjeblik dit tag er færdigt, begynder elementerne at slide i det, og der kan hurtigt komme til at vokse både alger og mos på det. Det gør, at det hurtigt kan komme til at se slidt og beskidt ud. Det er rigtig ærgerligt for dig. Det er ikke sjovt at komme hjem til et hus, der ser kedeligt ud. Et hus, hvor du tænker, at du også snart skal have gjort noget ved det, men ikke lige har overskud til det.

Hvis du hyrer et firma til at stå for tagmaling, slipper du helt for selv at skulle gøre noget ved det. Det er derfor en rigtig god løsning for dig. Firmaet starter med at rense taget for alger, mos og skidt. Det er vigtigt, at det bliver gjort grundigt. Hvis du har et tag, der indeholder asbest, er det vigtigt, at firmaet tager nogle helt særlige forholdsregler. Du bør derfor altid gøre firmaet opmærksom på det.

Når taget er blevet renset, bliver det malet. Du har mulighed for at vælge mellem flere forskellige farver. Det gør altså, at du kan sætte dit eget præg på, hvordan dit hus kommer til at se ud. Læs mere her om hvilke farver du kan vælge og om tagmaling generelt.

Få malet facade og belægning sammen med taget

Hvis det ikke kun er dit tag, der godt kunne trænge til en ordentlig omgang, kan du også få firmaet til at male din facade og belægningen foran dit hus samtidig med taget. Der er nemlig mange firmaer, der har specialiseret sig i begge dele.

Det er nemt for dig at finde den helt rigtige kombination af farver, når du bruger det samme firma til det. Det giver dig mulighed for at give dit hus et helt nyt og friskt udseende, når det hele bliver malet på en gang. Du kan vælge at få genopfrisket de farver, som du har nu, men du kan også prøve nogle helt nye farvekombinationer af. Det kan give dig et helt nyt hus at komme hjem til.

Spar mange penge i forhold til at lægge nyt tag

Hvis du havde overvejet at lægge et nyt tag, fordi dit nuværende tag er så grimt, vil der være mange penge for dig at spare, hvis du vælger tagmaling og tagrensning i stedet. Typisk vil hele processen kun koste omkring 20 % af, hvad det ville have kostet dig at lægge et nyt tag. Derudover får du et tag, der holder i mange år fremover.

Der er endnu ikke lavet nogen undersøgelser, der bakker det op. Men det er alle tagmaleres klare holdning, at tagmaling er med til at forlænge et tags levetid med op til flere år – nogle nævner tal så højt som både 20 og 30 år. Tagmalerforeningen har udgivet et blad om emnet. Du kan læse det seneste nummer her.

 


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*