Værd at vide om online lån


 

Vidste du, at der er blevet vedtaget en lov, hvor du som online lånudbyder skal give ansøgerne 48 timers betænkningstid? dette er for at beskytte forbrugere for at tage en overilet beslutning, og 48-timers reglen fungerer altså derfor som en fortrydelsesfrist. Der findes et utal af online långivere som der tilbyder mange forskellige slags lån: kviklån, forbrugslån, privat lån, kontantlån, kært barn har med andre ord rigtigt mange navne, og derfor skal du kigge dig godt for, og se på hvad de forskellige virksomheder tager i rente for et hurtig lån hos dem.

 

Hvad er ÅOP?

Udover renten, så er der andre faktorer, som er super essentielle at holde øje med, når du kigger efter online lån. Begrebet ÅOP betyder årlige omkostninger i procent. Det er altså et tal der sammenfatter forskellige faktorer i dit lån. I tallet for ÅOP medregnes stiftelsesgebyret for dit lån. Det vil sige det en-gangs beløb du betaler, for overhovedet at få lov til at tage et lån. ÅOP omfatter også renten, det vil sige, at selvom du har to lån med to forskellige renter, så kan ÅOP tallet godt være lavere hos lånet med den højere rente, end hos det lån med den lavere rente. Det kan lade sig gøre fordi stiftelsesbeløbet også har indflydelse på ÅOP. Hvis lånet med den lavere rente altså har et højere stiftelsesbeløb, end det andet lån, så kan det betyde, at det, selvom det har en lavere rente, vil være dyrere at tage det lån. Tallet ud for ÅOP er altså vigtigere end rentetallet, da prisen for dit lån i sidste ende afgøres af, hvor stor ÅOP på lånet er.

 

Kend lånets betingelser

Det er vigtigt at kende alle lånebetingelserne, inden du indvilliger i et lån. For eksempel skal du have styr på, hvor lang løbetid du vil have på dit lån, og hvor stor en månedlig tilbagebetaling du vil have. Disse faktorer spiller nemlig også ind på, hvor mange penge du i sidste ende betaler for dit lån. Jo længere tid du bruger på at betale lånet tilbage, des flere gange skal du betale renter af de resterende beløber. Derfor vil mange låneudbydere også opfordre dig til, at strække lånetiden ud, således at de kan nyde godt at dine dyrt betalte renter i så lang tid som muligt. Ligeså med den månedlige tilbagebetaling, som hænger nært sammen med lånetiden, er det vigtigt at huske på, at des hurtigere du får skåret ned i, hvad du skylder, des hurtigere vil det beløb du bruger på renten falde. Derfor vil udbyderne også være tilbøjelige til, at foreslå et lavt månedligt tilbagebetalingsbeløb, da du i så fald skal bruge længere tid på at betale beløbet tilbage. Udover disse tekniske faktorer, som indeholder en masse tal, er det også vigtigt at have læst lånets betingelser igennem. Der kan hurtigt vise sig, at være nogle af de lidt skjulte lånebetingelser, som viser sig at kunne koste dig en masse penge. Her er det oftest nemmere at finde andre, som har taget lignende lån og spørge dem om deres erfaringer med lånet. Det er også en god idé at lægge et budget for, hvor meget du har råd til at låne og sidenhen afdrage igen. Og ikke mindst overvej; Hvor meget har jeg egentligt behøv for at låne? Det hele handler om at finde en balance mellem, hvor mange penge du har brug for at låne, og hvor meget du har råd til at betale tilbage hver måned.

 

Det at låne penge kan godt virke som en kompliceret og uoverskuelig affære, hvor det drukner i tal og grafer. Det kan derfor anbefales at tage et af de nye hurtiglån, her kan du nemt overskue betingelserne og, og de skjulte gebyrer og tal står nemt til rådighed. Desuden er det som ordet antyder hurtigt overstået, og du skal dermed ikke sidde og få grå hår af det til langt ud på natten.

 

 


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*